Raakraft by Mika Nurmi

Riktig Mental Innstilling (RMI)

At tankens styret våre handlinger, og at vi velger hvilken reaksjon som kommer etter tankene, har vi visst lenge. Når vi prater om hvordan hjernen er som hjelper i hverdagen kommer jeg til å tenke på en kamp under kvalifiseringen til EM i Romania.

Det var en jevn kamp, men helt plutselig kommer en rumensk spiller som sitter lengst ute på benken inn på banen. Han kommer rett mot vår beste spiller og skyter rett over hodet hans. Men hånden fortsetter og lander rett i nesen på vår spiller så blodet spruter. Den rumenske spilleren går og setter seg igjen og kommer ikke ut på banen mer den kampen.

Jeg må bare være ærlig å si at min RMI ble fullstendig koblet ut. Har du opplevd situasjoner der du har blitt helt satt ut og liksom ikke har klart å komme tilbake før det er for sent? Å forberede seg og samtidig være forberedt på det uventede er viktig i slike situasjoner. Om det gjelder jobb vet vi at det er viktig å ha en plan for hvordan dagen skal gjennomføres, men man må alltid ha en plan B for hånden.

Når det gjelder idrett er jo en del av kampen det å finne rom. Vi har motstandere som prøver å forstyrre oss og vi prøver å finne smarte løsninger for å finne luker og lage gode mottrekk.

RMI kan være at du senker stressnivået for å reflektere og ta bedre beslutninger i hektiske perioder. Det kan også være nyttig å komme helt ned i nesten fiolett modus for å få tilgang til dine emosjonelle kanaler i kroppen. På den annen side kan RMI være å kjøre på så du er maksimalt klar for å yte maks så ingen i verden skal være i tvil om at her skal det skje noe stort. Du kan også nå RMI før du går inn i et møte eller ut på scenen for å forelese.

Å våge å tenke litt fremover, bakover og til siden kan berike hverdagen og gjøre jobben enda bedre. Jeg vil dele en artikkel fra et coaching-magasin som omhandler temaet mental forretningsplan. Les artikkelen her!

Raakraft ny Mika Nurmi

08-03-2013-rmi-riktig-mental-innst